De babyconsulent

Heeft u behoefte aan (extra) ondersteuning of uitleg over de opvoeding van uw baby? Komt u er niet helemaal uit met de adviezen van bijv. huisarts, consultatiebureau of andere zorgverleners?
Dan kan Baby-Relax u helpen. Baby-Relax richt zich op het adviseren en ondersteunen van ouders met baby’s (tot 18 maanden).

Baby-Relax kan u begeleiden bij alle vragen die u heeft over uw baby. Dit kunnen uiteenlopende vragen zijn over slapen, voeden, huilen of lichaamstaal van uw baby. Maar ook na een (langdurige) ziekenhuisopname van moeder en/of baby, vroeggeboorte en wanneer het moeilijk is om eenmaal thuis een fijn ritme met elkaar te vinden.

Wanneer het moeilijk is om thuis een fijn ritme met elkaar te vinden

Bij de babyconsulent kunt u aangeven waar u tegen aan loopt en waar u graag begeleiding bij wenst. De babyconsulent helpt bij het vinden van antwoorden op vragen als:

  • Wat hebben jullie als ouders nodig?
  • Wat heeft je kindje nodig?
  • Waarom hebben eerdere adviezen niet gewerkt?
  • Wat past er bij jullie gezinssituatie?

Het doel van de babyconsulent is ervoor te zorgen dat jullie ontspannen van elkaar kunnen genieten op de manier die bij het gezin past.
Mochten wij samen geen passend antwoord op uw vragen vinden, dan kan Baby-Relax u, nadat dit met u is besproken, doorverwijzen.

Baby-Relax is geen vervanging voor de reguliere zorg maar werkt samen met de huisarts, verloskundige, consultatiebureau en kinderarts.

Weet u niet zeker of Baby-Relax iets voor u kan betekenen?
Reageert u dan door middel van een email, met het verzoek contact met u op te nemen. Dit eerste contact is geheel vrijblijvend en geeft gelegenheid meer specifieke mogelijkheden te bespreken.

neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Hoe werkt het

De babyconsulent biedt begeleiding bij u en uw baby aan huis. Wanneer u een consult aanvraagt, ontvangt u voorafgaand een vragenformulier. Na ontvangst van het ingevulde formulier volgt een afspraak bij u thuis.

We nemen dan samen het vragenformulier door zodat de vraag of de vragen die u bezig houden duidelijk zijn. U ontvangt dan al zoveel mogelijk voorlichting en adviezen waarmee u direct aan de slag kunt.

Naar aanleiding van het gesprek stelt Baby-Relax een plan van aanpak op, waarin de eerder besproken adviezen zijn opgenomen. U ontvangt dit plan per mail, zodat u de adviezen nog eens terug kunt lezen.

Baby-Relax neemt telefonisch contact met u op, twee dagen nadat u het plan per mail heeft ontvangen. We bespreken dan samen de huidige situatie en heeft u gelegenheid vragen te stellen. Eventueel volgt bijstelling van het plan van aanpak.

Als blijkt dat er nogmaals behoefte is aan een huisbezoek, dan kunt u dat tijdens het gesprek aangegeven.

Na het telefonische contact heeft u twee weken gelegenheid om via mail of whats-app aanvullende vragen te stellen of advies te vragen over bepaalde situaties die zich voordoen. In principe sluit Baby-Relax het consult na 2 weken af, uiteraard in overleg met u. Hierbij is het
mogelijk dat Baby-Relax een overdracht schrijft naar uw huisarts en/of consultatiebureau.

Voor de volledigheid melden wij dat Baby-Relax een inspanningsverplichting heeft en dat wij geen gegarandeerde resultaatsverplichting hebben!